Categories
Novosti Sport

Opasno nizak rejting gledanosti Formula 1 TV prijenosa

sky-sports-f1-red-button-9-way_2914061Otkako je počela sezona 2014. Formula 1 je pretrpjela kritike da je prespora, pretiha, preružna, kritike na račun duplih poena na zadnjoj utrci, previše angažirana na spašavanju polarnih medvjeda… No šta zaista gledaoci misle o svemu tome:

Prema posljednjem istraživanju koje je objavio njemački RTL rezultati su za sada poražavajući. Jedina svijetla tačka do sada je Australija gdje se tradicionalno broj gledalaca povećava, međutim brojke u prosjeku od milion gledalaca manje na azijskom tržištu ili na tradicionalno vrlo gledanoj VN Španije od čak 1.2 miliona manje gledalaca nego lani su dobrano alarmantni.

Tome ne idu u prilog izjave Bernija Ecclestona sa početka sezone koji je svojim neozbiljinim izjavama o neatraktivnosti današnje F1 zarezao granu na kojoj sjedi, a ništa nisu bili bolji ni pojedini vozači, naročito aktuelni šampion Sebastian Vettel, koji je u više navrata izjavio da su ovogodišnji bolidi s**nje. Nije lako gubiti nakon četiri godine dominacije…

 

Rezultati gledanosti utrka u 2014:

Australia

3,12 million (+0,25 million)

Malaysia
4,22 million (-1,23 million)

Bahrain
5,08 million (-0,99 million)

China
3,91 million (-0,92 million)

Spain
4,7 million (-1,21 million) (-20,47%)

5 replies on “Opasno nizak rejting gledanosti Formula 1 TV prijenosa”

Comments are closed.